Gaurire ( carotare) Beton: Domenii de aplicare:, Carotare plansee
Carotare pereti, Carotare pardoseli  in materiale precum beton, caramida, BCA, Gresie, faianta, marmura, granit, calclar, asfalt.

De ce avem novoie de lucrari de carotare ?

Executare de: gaura hota, gauri venitilatie, gaura aer conditionat, gauri cos centrala cermica, gauri canalizare, gauri probe de beton, probe beton taiere, gauri buloane si ancore chimice pentru prins diferite structuri. Gauri pentru instalatia electica si sanitara, etc.

Pentru executarea de goluri usi, ferestre, goluri scari, goluri lifturi cat mai aproape de perete si unde masina de taiat cu disc diamantat nu poate realiza aceste tipuri de lucruri se pot face prin metoda de carotare gaura langa gaura pana la o grosime e betonului de 1 m.

Carotarea diamantata ( gaurire ) se realizeaza cu masini si scule speciale, performante in beton, caramida, BCA, Gresie, faianta, marmura, granit, calclar, asflat.

gaura langa gaura

Avantajele procesului de carotare a betonului ?

Acesta tehnica carotare prezinta o serie de avantaje, fata de metodele vechi, printre care enumeram:

  • Carotarea dimantata nu produce vibratii ( percutii )
  • Gaura se executa circular prin taierea ( macinarea ) materialului
  • Prin procesul de carotare putem realiza guari foarte precise, au aspect estetic placut nemaifind necesar sa realizam reparatii in jurul gaurilor.
  • Rapididatea executie gaurilor in comparatie cu alte procedee, o face una dintre cele mai folosite metode de taierea a betonului in cadrul lucrarilor de constructii si amenajari interioare.
  • Pentru carotarea gaurilor necesare proiectului in spatii dificile, lucrarea se poate realiza prin prelungirea fata de masina a echipamentului numit carota, precum si la difeite inclinatii prin inclinarea controlata a stativului masinii de carotare.
  • Praful, mizeria si apa necesare procesului de gaurire sunt total eliminate datorita echipamentelor speciale: montarea pe carota a unui colector de praf si apa ce este racordat la un aspirator de mare putere.

Informatiile prezentate anterior reprezinta atuurile principale care determina clientii sa aleaga tehnica de carotarea pentru executarea lucarilor cuprinse in proiect.